Hippiemor #1

ØV, hvor kan de sociale medier være stride

ØV!

Jeg kommenterede i går et opslag på Instagram hos denperfektemor, der handlede om at passe på sig selv og sit parforhold ved at få passet sit barn og have kærestetid. Som mit seneste indlæg også siger, så mener jeg godt, at man kan passe på sit parforhold, selvom man ikke får passet sine børn, så det skrev jeg, og med hashtagget #detenebehøverikkeudelukkedetandet

Jeg blev så dømt som mommy-shammer pga den kommentar – og det har bare påvirket mig helt enormt lige siden.

Jeg dømmer ikke nogen, jeg forsøger faktisk altid at sætte mig ind i, hvad folk måtte tænke for at gøre som de gør, for de færreste reagerer og handler uden at have gjort sig nogle overvejelser.

Personligt er jeg træt af at blive punket i hovedet over, at jeg ikke tager ud om aftenen og har alenetid med manden. I min optik er jeg mere udsat for fordømmelse end dem som får passet deres børn. Jeg oplever i hvert fald, at de har en større trang til at fortælle “sådan nogle som mig”, at vi skulle tage at prøve det, og at det er sundt både for mig og barnet. Men jeg er bare dybt uenig. Det er IKKE sundt for mig at få mit barn passet i nogle dage, for at jeg kan slappe af. Men dermed ikke sagt, at det ikke er sundt for nogle andre.

Men kan vi ikke længere være uenige på de sociale medier uden, at der bliver kaldt “mommy-shame” eller “spelt-politi”? Jeg slettede min kommentar og valgte ikke at gå i dialog med hende, der følte min kommentar dømmende. Men hendes kommentar er blevet siddende i min krop lige siden – modsat min, som jeg faktisk ikke tror, at IG-indehaveren opfattede negativ (hun kommenterede den i hvert fald selv ret roligt), og pt. sidder jeg med følelsen af, ikke at turde kommentere noget, hvor jeg er uenig.

Er det sådan det så er? Man scroller videre, hvis man ikke er enig, og vi får aldrig set andre sider af sagen, for ingen tør kommentere andet end “you go girl – jeg kunne ikke sige det bedre selv – sådan har jeg det også”, i frygt for at nogle vender ens udsagn til noget, det ikke var?

Er det, hvad diverse trolls har skabt – frygt hos almindelige, velfungerende, ordentlige mennesker?

Jeg håber, jeg formår at ryste denne “oplevelse” af mig snarest igen..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hippiemor #1